Dierenartsenpraktijk Tilia is uw dierenartsenpraktijk voor gezelschapsdieren in het hartje van Zandvoorde - Oostende.

Wij behandelen honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels.

Bij ons staan de gezondheid en de belangen van uw huisdier centraal en daar maken wij graag de tijd voor.

Ons team bestaat uit twee dierenartsen en een dierenartsassistente waardoor er altijd iemand voor u beschikbaar is.

Om voldoende tijd te kunnen geven aan elk van onze patiënten, werken wij enkel op afspraak.

Wij proberen een sfeer te creëren waarbij het voor u en uw dier voelt als thuiskomen. Wij geven de nodige aandacht aan het karakter van uw dier en stellen alles in het werk om de stress voor een bezoekje te verlagen.

Ons Team

Eva Vangheluwe

Dierenarts

Dokter Eva studeerde af in 2012 aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Gent. De eerste jaren deed ze ervaring op in een eenmanspraktijk in Gistel. Ze besloot zich verder te bekwamen in de fysiotherapie en behaalde haar diploma aan de Universiteit van Gent. Na vier leerrijke jaren besloot ze samen met studievriendin Jana haar eigen praktijk uit de grond te stampen. Haar bijzondere interesses gaan uit naar ziekten van vogels (kippen) en uiteraard het bewegingsstelsel. Daarom kan zij uw huisdier ook begeleiden met fysiotherapie in de praktijk. 

Eva is ook mama van lieve Axelle en stoere Eden en geeft een liefdevolle thuis aan hondje Bobby, de katjes Mimi, Pantouffe en Maurice, kippen, konijnen, eenden, ganzen, ...

Inschrijving bij de NGROD onder het nummer 5234

Jana Verslyppe

Dierenarts

Dokter Jana studeerde in 2012 af aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Gent. Na een korte vervanging in Hasselt, ging ze aan de slag in twee praktijken voor kleine huisdieren in Oostende en Bredene. Na vier jaar besloot ze haar droom achterna te gaan en ging ze samen met Eva de uitdaging aan om een nieuwe praktijk te starten. Ze heeft een bijzondere interesse voor gedrag van hond en kat en legt zich ook toe op verschillende takken in de medische beeldvorming. 

Ze volgt momenteel een opleiding Clinical Animal Behaviourist aan de Odisee Hogeschool.

Daarnaast is Jana ook trotse mama van dochtertjes Erin, Gudrun en Freja. Ze geeft ook met plezier een warm nestje aan hondje Lowie en katjes Thor, Sol en Nox.

Inschrijving bij de NGROD onder het nummer 5180

Lûna Derycke

Dierenartsassistente


Onze dierenartsenpraktijk

Dierenartsenpraktijk Tilia
Dierenartsenpraktijk Tilia

Onze dierenartsenpraktijk is volledig aangepast aan de noden van uw dier. Wij hebben twee verschillende consultatieruimtes, waarvan één volledig ingericht is voor katten. Ook onze wachtzaal is voorzien van een scheiding tussen hond en kat. Op die manier kunnen wij voor iedereen het stressniveau verlagen en het dierenartsbezoek zo aangenaam mogelijk maken. 

De praktijk is uitgerust met alle moderne technieken, waaronder radiografie, echografie, gasanesthesie, microscopie, bloeddrukmeting, ... Hierdoor kunnen wij tot een correcte diagnose komen en de juiste behandeling instellen.

Onze visie

Uw dier op de eerste plaats

Onze naam Tilia is de wetenschappelijke benaming voor de Lindeboom. Dat is niet alleen de boom die in de straat groeit, maar die boom staat ook voor bescherming, liefde, trouw en gemeenschap.
Dat zijn dan ook de pijlers van onze praktijk.

  • Wij zijn dierenarts geworden door een grote liefde voor de dieren.
  • Wij willen ze bescherming bieden en zijn trouw aan onze visie.
  • Wij willen als dierenarts vooral ethisch te werk gaan.
  • Wij maken onze beslissingen dus altijd in functie van het dier.


De eindbeslissing ligt steeds bij de eigenaar, maar wij bieden alle opties aan om uw huisdier de beste kansen te geven. Wij zullen dan ook bij de behandeling nooit ingaan tegen onze eigen moraal.