Dierenartsenpraktijk Tilia is uw dierenartsenpraktijk voor gezelschapsdieren in het hartje van Zandvoorde - Oostende.

Wij behandelen honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels.

Bij ons staan de gezondheid en de belangen van uw huisdier centraal en daar maken wij graag de tijd voor.

Ons team bestaat uit twee dierenartsen en een dierenartsassistente waardoor er altijd iemand voor u beschikbaar is.

Om voldoende tijd te kunnen geven aan elk van onze patiënten, werken wij enkel op afspraak.

Wij proberen een sfeer te creëren waarbij het voor u en uw dier voelt als thuiskomen. Wij geven de nodige aandacht aan het karakter van uw dier en stellen alles in het werk om de stress voor een bezoekje te verlagen.

Ons Team

Eva Vangheluwe

Dierenarts
Fysiotherapeut

Dokter Eva studeerde af in 2012 aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Gent. De eerste jaren deed ze ervaring op in een eenmanspraktijk in Gistel. Ze besloot zich verder te bekwamen in de fysiotherapie en behaalde haar diploma aan de Universiteit van Gent. Na vier leerrijke jaren besloot ze samen met studievriendin Jana haar eigen praktijk uit de grond te stampen. Haar bijzondere interesses gaan uit naar ziekten van vogels (kippen) en uiteraard het bewegingsstelsel. Daarom kan zij uw huisdier ook begeleiden met fysiotherapie in de praktijk. 

Eva is ook mama van lieve Axelle en stoere Eden en geeft een liefdevolle thuis aan hondje Bobby, de katjes Mimi, Pantouffe en Maurice, kippen, konijnen, eenden, ganzen, ...

Inschrijving bij de NGROD onder het nummer 5234

Jana Verslyppe

Dierenarts
Clinical Animal Behaviourist

Dokter Jana studeerde in 2012 af aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Gent. Na een korte vervanging in Hasselt, ging ze aan de slag in twee praktijken voor kleine huisdieren in Oostende en Bredene. Na vier jaar besloot ze haar droom achterna te gaan en ging ze samen met Eva de uitdaging aan om een nieuwe praktijk te starten. Ze heeft een bijzondere interesse voor gedrag van hond en kat en legt zich ook toe op verschillende takken in de medische beeldvorming. 

Ze studeerde af als Clinical Animal Behaviourist aan de Odisee Hogeschool.

Daarnaast is Jana ook trotse mama van dochtertjes Erin, Gudrun en Freja. Ze geeft ook met plezier een warm nestje aan hondje Lowie en katjes Thor, Sol en Nox.

Inschrijving bij de NGROD onder het nummer 5180

Lûna Derycke

Dierenartsassistente

Lûna studeerde in 2021 af in de opleiding Bachelor Agro-en Biotechnologie - Dierenzorg aan de Vives Hogeschool. Ze deed hiervoor reeds stage in verschillende dierenartsenpraktijken. In december 2021 kwam ze in het team van Dierenartsenpraktijk Tilia terecht. 

In de praktijk is ze verantwoordelijk voor het contact met de klanten, het assisteren bij consultaties en chirurgie en het opvolgen van gehospitaliseerde patiënten. Ze heeft een bijzondere interesse voor voeding, en zet zich ook in als vrijwilliger voor zwerfkatten en moederloze kittens.

Je kan bij Lûna terecht voor paraveterinaire consultaties, waaronder nagels knippen, opvolging van chronische behandelingen en advies omtrent voeding of preventieve zorgen.

Lûna geeft ook een warme thuis aan hondjes Nena en Baron, de katjes Médard, Cézar, Jos en Josiane, paarden Billie, Eevee en Torino, schapen, kippen, ... 


Onze dierenartsenpraktijk

Dierenartsenpraktijk Tilia
Dierenartsenpraktijk Tilia

Onze dierenartsenpraktijk is volledig aangepast aan de noden van uw dier. Wij hebben twee verschillende consultatieruimtes, waarvan één volledig ingericht is voor katten. Ook onze wachtzaal is voorzien van een scheiding tussen hond en kat. Op die manier kunnen wij voor iedereen het stressniveau verlagen en het dierenartsbezoek zo aangenaam mogelijk maken. 

De praktijk is uitgerust met alle moderne technieken, waaronder radiografie, echografie, gasanesthesie, microscopie, bloeddrukmeting, ... Hierdoor kunnen wij tot een correcte diagnose komen en de juiste behandeling instellen.

Onze praktijk heeft een zilveren label als Cat Friendly Clinic. Dit wil zeggen dat onze praktijk is ingericht op het ontvangen van katten en dat alle medewerkers getraind zijn om het bezoek zo stressvrij mogelijk te maken.

Onze visie

Uw dier op de eerste plaats

Onze naam Tilia is de wetenschappelijke benaming voor de Lindeboom. Dat is niet alleen de boom die in de straat groeit, maar die boom staat ook voor bescherming, liefde, trouw en gemeenschap.
Dat zijn dan ook de pijlers van onze praktijk.

  • Wij zijn dierenarts geworden door een grote liefde voor de dieren.
  • Wij willen ze bescherming bieden en zijn trouw aan onze visie.
  • Wij willen als dierenarts vooral ethisch te werk gaan.
  • Wij maken onze beslissingen dus altijd in functie van het dier.


De eindbeslissing ligt steeds bij de eigenaar, maar wij bieden alle opties aan om uw huisdier de beste kansen te geven. Wij zullen dan ook bij de behandeling nooit ingaan tegen onze eigen moraal.