Onze diensten

Onze kliniek heeft de nieuwste technologie. Uw huisdier is bij ons in goede handen.

Algemene en preventieve diergeneeskunde 

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom stemmen wij onze consultaties volledig af op de levensfase van uw dier. Jonge dieren hebben andere behoeftes dan senioren. Wij geven u graag advies op maat. 

Wij titeren eveneens met VacciCheck titertest. 

Bloedonderzoek

Vele aandoeningen waarbij lichamelijk onderzoek geen diagnose geeft, kunnen opgespoord worden met behulp van routine bloedonderzoek. Ook screenings van oudere dieren kunnen vroegtijdig ziektes aan het licht brengen. Wij hebben ons eigen in-huis labo, zodat u al tijdens de consultatie de resultaten kent.

Chirurgie

Onder chirurgie vallen zowel de preventieve ingrepen, zoals castratie en sterilisatie, als de heelkundige ingrepen zoals wondhechting, abdominale, reproductieve, ... chirurgie. Voor de meer complexe ingrepen laten wij ons bijstaan door een specialist. 

Radiografie

Met behulp van radiografische opnames kunnen we niet alleen meer zien van het skelet, maar ook veel inwendige afwijkingen kunnen op die manier in beeld worden gebracht. Wij bezitten een digitale radiografie, waardoor we meteen glasheldere beelden kunnen maken, die ook digitaal worden opgeslagen. 

Echografie

Echografie geeft ons de mogelijkheid om beter naar de inwendige organen te kijken. Het wordt niet alleen gebruikt voor drachtdiagnose, maar eveneens voor het bestuderen van aandoeningen aan het gastrointestinaal systeem, de blaas, de nieren, ... en zelfs het hart. 

Tandheelkunde

Zoals ook wij als mensen regelmatig een check-up moeten doen bij de tandarts, moet ook het gebit van onze huisdieren regelmatig worden onderhouden. Dus kan bij ons onder anesthesie het gebit van uw dier worden gereinigd en gepolijst. Indien nodig worden dan ook tanden getrokken zodat men opnieuw vertrekt met een gezond gebit.

Fysiotherapie

Honden met klachten aan het bewegingsstelsel kunnen baat hebben met fysiotherapie. Daarbij wordt met behulp van oefeningen en massage de gewrichten en spieren ondersteund in het genezingsproces. Dat zorgt vaak voor een vermindering aan medicatie en een sneller herstel. 

Voor meer info, klik hier.