Lysine MP 100 caps

Lysine is een voedingssupplement dat bijdraagt tot de natuurlijke afweer tegen onder andere het herpesvirus dat bij katten niesziekte veroorzaakt. 

Arginine is een essentieel aminozuur verantwoordlijk voor de groei en replicatie van herpesvirussen. L-lysine concurreert met arginine bij het vertragen van de groei en replicatie van het herpesvirus. 

Studies hebben de voordelen van supplementatie met L-lysine aangetoond:

  In katten met FHV-1 en onderworpen aan een stress (verandering van woonplaats) is er een vermindering van virale verspreiding.

  Ook is er een vermindering van de klinische symptomen van FHV-1 na experimentele infectie in vergelijking met de placebogroep. 

De toediening van L-lysine is veilig. Na een orale dosis, verhoogt L-lysine in het serum maar blijft de hoeveelhied arginine stabiel. Er is geen secundair tekort aan arginine.

Gebruiksaanwijzing

Kittens : 1 capsule per dag
Katten : 1 capsule 's morgens en 's avonds 

Direct laten inslikken tijdens de maaltijd of de capsule openen in het eten. Mogelijkheid tot het verdubblen van de dosis in bepaalde gevallen, volg de raad op van uw dierenarts. In het algemeen, kuur van 1 maand, hernieuwbaar. Preventief gedurende 1 tot 2 weken na een stress die eventueel het virus terug kan doen opwakkeren. (cortisosteroïdentherapie, verhuis, bevalling, expositie...). 

23,61 €